Alla inlägg den 10 september 2013

Av Frida - 10 september 2013 20:30

Nu var det sådär fruktansvärt länge sen jag var inne och skrev igen men denna gång har jag ett gott själ. Jag har nämligen skaffat mig hjärnskakning (en ordentlig sådan) igen ska jag ju säga, 2st på ca 7 månader det är inte illa jobbat, den här var dock besvärligare att bli av med :P Olyckan skedde den 16 augusti för där på fredagen drog jag hem för att cykla downhill som jag hade längtat, efter att ha jobbar hårt en hel kvällsvecka. Jag och Erik startade dagen med Flinbanan, min favoritled, vi körde som några cykeltjuvar så galet kul :) Sen joina Jakob och Cilla oss. Sen lura Jakob upp mig på skutan för att ta Tusenmetern ner, hans favoritled, livsfarlig men nu har jag gjort den. Han tyckte jag klara mig bra :) Allt var gõr skoj och allt gick fin fint, tills vi kom till getrappet och vurporna började trilla in eller ja det blev bara två klantiga vurpor utan större skador. Vi drog vidare, vila och käka lite vid Wc dal innan vi drog upp på Skutan igen för att ta Easy rider ner. Halvvägs ner där gick det åt skogen, kom fel in i en kurva och lyckades inte rädda situationen trots försök så jag krascha. Armen i först och sen huvudet, armen fick sig en rejäl smäll och även huvudet och knäet. Låg kvar på marken någon minut, trodde jag brutit armen men icke öm och ett rivmärke, var glad över att jag nog lyckats klara mig utan hjärnskakning. Skakis tog jag mig ner till Hummelberg där Dick hämta mig, kunde inte ju inte hantera cykeln. Är så otroligt glad att jag hade Jakob med mig, han tog väl hand om mig och var ettbra sällskap. Efter många om och men lyckades jag ta mig hem till familjen som vänta. Suck. 


På lördagen var det jobb som gällde, glad och pigg men med ond arm drog jag till jobbet. Glad och pigg var jag inte när dagen var slut, hade så ont och hjärnskakningssymtom. Ringde till en jourläkare och jag fick typ välja på bruten nacke eller hjärnskakning, lätt val :P Hem käka värktabletter sen hängde jag med kollegorna en stund på kvällen tills jag inte orkade stå ut med smärtan mer. 

På söndagen var familjen borta vid Kretsloppshuset och fika, dem hade någon hundträff där. Orkade inte vara där så länge mådde inge bra. På kvällen mådde jag bättre och åkte då hem till Jakob och hängde, skönt att ha någon som pysslar om en. Natten var dock en mardröm, hade så sjukt ont i huvud och nacke, vi som väldigt dåligt båda två :( på måndagen bar det av till Hc, dem konstaterade då hjärnskakning. Ett bud jag redan fått. Sjukskrivning var det som gällde. 


Dagarna gick och de gick lite upp och ner, ena dagen mådde man bra andra inte. Tog det lugnt och vila. En vecka gick och jag var inte stark nog att återgå till jobbet så på måndagen drog jag tillbaka till Hc för att bli hemma en vecka till. På torsdagen där var det avslutnigsmiddag på Dalhboms för oss som jobbat i sommar hur trevligt som helst. Kände mig friskare och friskare för var dag som gick. Efter att ha haft en bra vecka som avslutades med Klaras födelsedag så drog jag tillbaka till Norge för att jobba igen, kände att det var dags. Med nytt boende och massa kärlek var jag redo att jobba men tyvärr inte kroppen :( efter 3dagar på jobbet fick jag åka hem i sämre skick än vad jag var i när jag kom dit :( På fredagen blev det ännu ett besök på Hc, 3gånger på 3veckor hmm börjar bli rutin det här. Läkaren tala då om för mig att läget inte alls var bra och sjukskrev mig i 2veckor till en början. Vila vila är det som gäller sen ska jag följa hjärnskakningstrappan för att tillslut kunna komma tillbaka till en normal vardag där jag orkar jobba och göra saker igen, saker som är ansträngande vilket jag inte orkar nu. När jag ändå var i Åre så passa jag på att kramas och hälsa på vänner och kollegor :) <3


På söndagen tog jag tåget in till Åre för att ta mig upp på skutan en sväng, man får ju passa på när det är finväder. Jag och Erik satt uppe på Tusenberg i någon timme och njöt av utsikten :) Väl nere på dal igen fann jag Jakob och hans kompis Julius, var ju tvungen att prata lite med dem innan jag tog bussen hem. Var en så fantastisk dag, var så skönt att få göra en utflykt så :) var otroligt trött sen men ingen huvudvärk och då är det bara att köra så länge jag inte får huvudvärk så får jag göra vad jag vill typ sa doktorn. 


Sen har jag fortsatt vila, idag har jag och Anna (som är här på besök nu) varit på Sundings för att fika. Mys! Molly var riktigt upprörd när vi gick och lämna henne ensam hehe men hon blev desto gladare när vi kom hem och sen dessutom tog med henne ut en sväng. 


Nu är det dags att krypa ner i sängen, nu vet ni att jag lever och att det nog kan dröja innan jag kommer in igen och bloggar. Orkar ju inte med sånt här. Ha det gött! :) 


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards