Alla inlägg under oktober 2011

Av Frida - 9 oktober 2011 16:56

Häromdagen fick jag för mig att baka först Brownie, har varit sugen på de så sjukt länge och äntligen blev de av!! :D Sen fick de även bli kanelbullar, dem blev inte lika goda som Jossans men långt ifrån illa smakade dem i alla falla haha. Och Browniesarna var himmelskt goda :D Tänkte dela med mig av recepten :)


Kanelbullar

  • TILLAGNINGSTID: Över 60 min
  • PORTIONER: 20 st

 

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl

 

Fyllning

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl socker

 

Pensling

  • ägg
  • pärlsocker

 

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.
.
 
.
Brownies
ca 20 bitar 
.
200 g margarin eller smör
200 g ICA mörk block choklad
1 ½ dl valnötskärnor (blir lika goda utan, nästan godare utan faktiskt)
4 ägg
4 dl socker
2 tsk vanillisocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
.
Värm ugnen till 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikron på full effekt (max 800w) i ca 1 min. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i de smälta matfettet. Rör om tills chokladen smält. 
Hacka valnötskärnor. Vispa ägg, socker, vanillisocker och salt poröst, gärna med elvisp. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner vetemjölet och bakpulver, matfetts- och chokladblandningen och valnötter i äggsmeten och blanda samman. 
Häll smeten i en smord form (går även att ha bakplåtspapper om man vill diska lite mindre :P) ca 20x30cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min. (Ha hög kant annars svämmar den över hehe)
Låt kakan kallna innan den skärs i bitar. Ät och njut! :D
Av Frida - 8 oktober 2011 14:25

Ännu 1 år har gått och de är återigen din födelsedag!! Synd att du inte är kvar hos mig så vi kan fira den tillsammans, de går inte en dag utan att du finns i mina tankar och saknaden är stor. Just denna dag varje år saknar jag dig lite extra. Du var mitt allt, den kärlek du gav mig var enorm. Du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta honey <3










   

Du är den finaste ängeln av dem alla, den finaste varelsen som någonsin funnits!! <3<3<3 Älskar dig av hela mitt hjärta min älskade Astrid!!

Av Frida - 6 oktober 2011 18:29

Dags för en liten sammanfattning av sommaren. De här har nog varit den roligaste och mest händelserika sommar någonsin :) Har haft fantastiskt kul och har lärt känna många nya människor :)   


För mig började sommarens äventyr redan den 2 juni då jag befann mig i Falun för att se Rocket Overdrive lira live på SR Falun. Dagen efter var de dags att bege sig till Carlings i Valbo där grabbarna skulle spela, de var grymt! Sen sista giget på dessa tre dagar med Rocket boysen var i Vansbro. Tre grymma dagar, dock alldeles för lite sömn hehe.


Den 11 juni var de Barnens dag i Hallen med gulliga djur och ballongutsläpp och Klara klättrsa på drickabackar :) Såg även en snygg bil. De var en varm och härlig dag :D

Brandmännen hade en liten uppvisning också, detta är bara en liten del av de :P Dem släckte något oljefat med skum, haha de blev väldigt mycket skum vilket alla barn gilla hahahaha :D De var en fantastisk uppvisning fast att dem hade lite småproblem, bland annat med att starta tankbilen :P


 

Nästa äventyr var först i Gävle och sen Månsåsen men dem bästa The Troubled Three och Rocket Overdrive :D Två grymma spelningar, två av dem bästa faktiskt! De var battle mellan banden och jag vill påstå att de blev oavgjort :P Två helt galna spelningar! 



 

Sen när väl semestern började så bar de först iväg till Örebro för att träffa brorsan ochh hans familj, de var underbart att träffa dem igen!!

Sen åkte jag vidare ner till Kalmar för att träffa småtjejerna, riktigt kul. Har saknat dem med! Efter att spenderat några dagar hos min andra familj så drog jag först till Hultsfred (bilden under) och sen vidare till Båstad där jag stannade i två veckor för att jobba på tennisen. Hann även att hänga på Radio Båstad en hel del och där lärde jag känna två underbara killar :) Hände mycket kul på radion som alltid :) Sen på väg upp till Uddevalla för att hälsa på syrran så stannade jag till i Oskarström för att hälsa på farmor och farfars grav och sen min kusin och hans fru, dem visade mig runt var farmor, farfar och pappa bott som yngre :) Kul.


Sen träffa jag Rocket boysen igen, dem lirare aukutiskt i Red kap shopen. Väldigt trevligt och bra! Lärde känna tre väldigt trevliga grabbar. Träffa även en tjej som jag lärde känna sist jag var där. Vädligt trevlig kväll/natt :)


   

Sen hängde jag i Uddevalla i nästan två veckor där firades syrran som fyllde 20 och så var vi och hängde på Fjordfestivalen en sväng också.


              

Sen bar de vidare hemåt med lite stopp på vägen, först i Grycksbo och sen Rättvik och självklart var de Rocket Overdrive som stod på scen. De spenderades många timmar tillsammans med dem och god mat blev jag bjuden på också. Underbara vänner jag har!!       


 

Den sista spelningen för sommaren var väl på Motorkultur den 13 aug. Mitt favorit arrangemang, alltid lika trevligt där! För andra året i rad så var jag där och såg The Troubled Three, underbara grabbar!!



Tack alla inblandade för en helt underbar sommar!!

Hoppas på att nästa blir lika underbar :)

Av Frida - 4 oktober 2011 19:12

Idag har jag pysslat lite hemma och bara haft de skönt tills mamma och pappa dök upp till min glädje :) Sen var de dags för mat och sen bar de iväg till grannbyn för att lämna Klara och hennes kompis på draman och medan dem var där så handla jag och mamma och nu sitter jag bara och väntar på att tiden ska gå :P


Tydligen så är de kanelbullens dag så jag får gå och rota i frysen och se om jag hittar någon bulle :P


Haha såhär kan de sluta om man har brist på saker att göra :P


       

Av Frida - 3 oktober 2011 22:14

Imorse tog jag Rosa-Faran för att bege mig hem till Jossan, skulle nämligen följa med henne och vaccinera sina små voffsingar :) Grejen var ju att jag inte kom så långt, en tredjedel av sträckan kom jag innan bilen dog!! Sjukt jobbigt och stressande, fastna mitt i vägen men lyckades rulla bakåt och in på en infart så jag inte stod överdrivet i vägen :P Kände att de var något med henne, hon hacka på både fyran och femmans växel och så kom jag till stoppplikt och stannande då (just eftersom de är stoppplikt) fast att jag egentligen inte ville (kom inga bilar från något håll). Kände på mig att jag kunde få stopp och de fick jag!! :( Suck. Irriterad och uppgiven sitter jag i bilen och väntar på samtal från pappa men istället får jag ett samtal från Skistar, dem erbjöd mig jobbet och jag tackade självklart JA! :D Så de blir en vinter på Skistar, så jädra gôtt asså! :D


Tillslut kom två herrar och fråga om jag behövde hjälp och den ena sätter sig i bilen och tror ni inte då att hon startar på en gång?! Gaaaaah vad sur jag blir på henne ibland asså medans andra gånger älskar jag henne. Jag kom iväg till Jossan tillslut och vi kom till veterinären och allt gick bra.Är så himla glad över att jag har Jossan här i byn, vad skulle jag göra annars?! Och nu har vi ända fram till våren på oss att umgås och ha kul :D UNDERBART!!


Sen har jag chillat hemma och väntat på att Klara skulle komma hem och så har vi umgåtts lite innan hon stack till sin kompis en stund innan de var dags att laga mat. De är mysigt att vara ensam hemma med henne :)


På återseende!


P.S Krya på dej pappa, hoppas du sover underbart inatt och njut av den goda hotellfrukosten! Ät lite åt mig med, något av de bästa som finns ju ;) Älskar dig!! D.S 

Av Frida - 2 oktober 2011 20:13

Igår var jag i Kaxås och fick äntligen träffa grabbarna i The Troubled Three igen, LYCKA! :) Vägen dit var inte speciellt rolig, speciellt inte i mörker men de gick bra och de var lätt att hitta vart festen var, gick liksom inte att missa hehe. Efter lite krångel så kom jag in, gick in vid nio och gick väl inte ut därifrån förrän efter två haha. Hade väldigt trevligt och mycket kramar blev de till min stora glädje. Kramar är något av de BÄSTA som finns!! 
De var TTT och ett till band vid namn The HubCaps som jag kolla på denna afton, digga de andra bandet gitarristen/sångaren hade grymt sköna moves :) men inget slår mina grabbar ;)
Efter att ha fått dansa och njuta av skön musik så invänta jag mina vänner som sen visa sig vara i logen på nedre våningen och jag var på övre hehe. Så jag kila ner dit, hitta rätt med hjälp av en hjälsam vakt :)
Hehe som vanligt när jag är iväg så blev de sent, jag Richard och Jonas satt och snacka till fem innan vi bestämde oss för att de var dags att sova.

Tack för en otroligt bra spelning och rolig kväll, vi ses igen på Rock at Sea! 


   KÄRLEK!!! <3<3<3

Av Frida - 1 oktober 2011 08:55

I år är de nionde året i rad som Cancerfonden anordnar Rosa Bandet-kampanjen med syftet att besegra bröstcancern genom att samla in pengar till cancerforskningen. På 60-talet i Sverige så levde ca 50 procent av bröstcancerpatieterna i 10 år efter diagnos och behandling, idag är den siffran 80 procent, fler liv räddas varje år tavk vare att vi sannmlar in pengar till forskningen. Fortsätter de såhär så kommer vi i framtiden kunna rädda alla bröstcancer patienter, ditt bidrag gör skillnad! 


De är viktigt att även du ger ditt bidrag, någon i din närhet kan drabbas!







Årets band som designade av Lena PH och Per Holknekt.


Kom ihåg ditt bidrag gör skillnad!

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards