Alla inlägg under januari 2012

Av Frida - 21 januari 2012 19:05

Idag har de varit fruktansvärt kallt, har frusit så om mina stackars fötter usch usch! Var skönt att tillslut på komma hem och värma upp dem! Kom iväg tidigt från liften idag så jag passade på att åka iväg till Åre för att hämta ut min Brolle-biljett så jäkla gött, äntligen ett steg närmre att få se min idol live för första gången! De är en dröm som går i uppfyllelse, kul att ha något att se fram emot :)


Idag har några gäster gått över gränsen så dem har fått sig en rejäl tillsägelse, den jag blev argast på var en kille i min ålder eller lite äldre och ett huvud längre än mig som kommer farande in genom knatteingången som sen halt ligger ner. Gud vad trött jag blir på folk!! 


Haha nätet som jag som jag plockade ner igår var mycket lättare att sätta upp än vad jag hade räknat med. Haha sen fick jag en liten överraskning efter stängning, de dök nämligen upp två hästar med ryttare bakom lifthuset haha gissa om jag blev lite chockad, dem bodde i närheten av Högåsliften som ligger nedanför min. 


Sen ett tips innan jag stänger ner för idag, Var försiktiga när ni slänger av snö från såna här stora snöskyfflar. De gör bra ont om man slår upp handtaget rätt under hakan :P


Ciao! ;) 

Av Frida - 20 januari 2012 19:45

Igår efter jobbet var de bara att dra hem för att göra sig iordning inför kvällens middag på Tyrolen. När jag var färdig fixad här hemma och fixat en matlåda så drog jag hem till Pär för att hänga med han Niklas och Kristoffer en stund innan de var dags att bege sig iväg, jag var chauförren och min lilla pärla var bilen vi gled fram i :) Efter att ha tryckt in alla grabbar så drog vi efter ett stopp vid bankomaten till Björnen där vi hämta upp Maria innan de bar uppp för den långa och kringliga vägen till Tyrolen, när vi i stort sett var framme så bestämde jag att vi skulle stanna och jag vågade inte ta den sista branta backen upp, vilket var bra för där stod de en bil på tvären som vi fick lyfta till rätta så han kunde ta sig ner :P Efter en lång och jobbigt snöig väg så var vi ganska anfådda äntligen framme. 


Maten var vädligt god och även efterrätten och sällskapet var helt underbart! Vi vid "barnbordet" skratta och hade så sjukt trevligt :) Trevligheterna fortsatte och vi hade julklappsutdelning och jag fick ett par nya skidbrillor (as snygga och välbehövda) och en trisslott (som de tyvärr inte var någon vinst på). Vi sjöng också. Tiden gick och tillslut lyckades jag få med mig grabbarna hem. Påväg ner till bilen (i första lilla backen) så lyckades jag och Kristoffer vurpa haha vips så log vi där i snön och garva :P Han skulle hålla i mig så jag inte halka men så lutade han sig för mycket på mig och så gick de som de gick :P haha. Tillslut fick jag in alla grabbar i bilen så vi kunde åka hem, två och dem släppte jag av redan i Undersåker där dem skulle fortsätta partyt och en trött Niklas släppte jag av i Järpen. Halv två kom jag äntligen hem och kunde slänga mig i sängen :) 
Tack allesammans för en sjukt rolig kväll!


Idag på jobbet har jag varit piggare än vad jag trodde att jag skulle vara :) Har hållt igång idag så jag har haft de soft och bra :) Efter stängning så skulle jag ta ner ett nät som är mellan liften och skidbacken haha ja de gick bra att få ner de men sen hamna de i ett ända trassel och när Bengt och Elvira kom så under han vad jag hade haft för mig :P haha som tur var fick jag hjälp av underbara Elvira :) Hehe idag krävdes de 4 pers att stänga liften :p haha


Nu är de dags sova tror jag, godnatt :D

Av Frida - 17 januari 2012 10:02

Idag har jag varit ledig så himla skönt!! De känns som att jag inte har varit ledig sen första världskriget :P haha. Näe men i lördags vid lunchtid blev jag hänging och hela dagen igår var jag hängig och frusen. Satt inne i lifthuset i värmen med underställ, termobyxor, termojackan och "ytter"jackan och kände mig lite frusen och febrig. Men på något sätt fick jag dagen att gå och de var så himla skönt att få komma hem och slappa och börja kurera sig. 


Idag känner jag mig mycket piggare och känner att energin börjar återvända. Inte konstigt att man känner sig febrig och trött när man haft två 4dagarsperiod, med en dag ledigt, efter varann. Är ledig imorgon med sen börjar ännu en 4dagarsperiod innan jag får en slappevecka med tre dagars jobb eller fyra blir de nu. Fick erbjudande att stå och dema bröd i Järpen, ska bli riktigt kul. Skönt med lite omväxling. 


Nu ska jag fortsätta att ladda batterierna och invänta 112- På liv och död, funderar starkt på att fixa lite hemmagjord chokladsås med glass :) Mums mums!


På återseende! 

Av Frida - 14 januari 2012 18:13

Idag har varit en underbart fin dag och relativt lugn. Hade lillasyster yster med mig idag :) Så hon har fått hänga hos mig idag när hon inte har varit ute och åkt i racerfart i backarna :) tror och hoppas att hon har haft en underbar dag och så har hon fått bli tolkad efter skoter två gånger idag, de tror jag hon gilla bäst :) 


Sen under lunchrasten så hade jag världens bästa underhållning, Olle och Staffan låg nämligen på alla fyra för att höja accesserna (liftportarna om man säger så) var väldigt underhållande att se dem arbeta hårt efter att jag har kämpat med att gräva bort snö under dem. Hade jag vetat att dem gick att höja så hade jag krävt att dem skulle höja dem på en gång och INTE skottat ett dugg! Tyckte dem kunde fortsätta jobba i min lift så jag kunde gå hem men de ville dem inte :P Undra varför? Haha


Sen har jag haft en underbar liten pratglad tjej i min lift idag, en meter hög och hur glad som helst. Var så kul varje gång hon kom :)


Och sen efter jobbet när vi skulle bli hämtade så slog vi rekord hur många man kan åka på en skoter samtidigt. Vi brukar vara tre och då är de rätt trångt men idag slog vi på stort och var fyra på och Klara som tolka efter :) Haha Elvira satt bakom ryggstödet och sen Filip i hennes knä och jag i Filips knä hehe och pistören Ingrid fick stå. De måste ha varit en underbar syn! Så nästa gång Jon eller Olle tycker de är trångt på skotern så ska jag och Elvira påpekade att man kan klämma in minst en till :D hahaha


Tack alla inblandade för en underbar dag!!

Av Frida - 12 januari 2012 18:17

Idag har varit en lugn dag, min ända lediga dag denna vecka och sen är jag inte ledig förrän på tisdag men de gör inget för jag vet inte vad jag ska ta mig till när jag är ledig. Att bara gå hemma är ju inte överdrivet kul och jag älskar att jobba :D Men de är inte bara ett glammigt jobb de kan mina ben intyga som har en hel del blåmärken, ett å annat har jag väl kanske orsakt själv när jag slagit snöborren rätt i knäet men annars är de gästernas stavar som är lite här och där. Häromdagen fick jag ett par i ryggen, aj!! Fast de värsta av allt när dom kommer nära ansiktet. Varning stavar är rena livsfaran!

Av Frida - 11 januari 2012 19:26

Kände inte riktigt att jag hade turen på min sida imorse. Jag hade ställt fram den stora träbocken för att flytta medbringare och tydligen hade jag ställt den lite för nära så när bygeln kom så fastna den i bocken och drog med sig den och efter att de hade vält så gick en brytpinne. De var väldigt frustrerande så de var bara att ropa på hjälp, Bengt kom till min undsättning och fick hjälpa mig att resa denna tunga bock och sen fick jag hjälp med flyttandet. Han skött liften och jagf skötte flyttandet. Grunden för dagen var lagd och jag kände att de inte kunde bli mycket värre vilket de inte blev, dagen blev bara bättre :P hehe


Här ser vi en hel brytpinne och den söndriga som jag paja, kan säga att de krävs en del för att en sån ska gå av. Haha de är väl en konst i sig att bryta av en sån skulle jag vilja påstå haha. Nu vet jag hur man gör ;)



Solen tittade fram vi lunchtid och medan jag satt inne och åt lunch så stod min lunchavlösare Håkan ute i solen och gottade sig :) Strax efter att min lunch var slut så försvann solen och senare kom ett rejält snöväder in.      

Av Frida - 10 januari 2012 19:17

Igår var en seg men ändå ganska bra dag, inte så kul att de var så jäkla kallt men jag överlevde. Har inte så mycket att skriva om dagen så jag sammanfattar i ngåra fina bilder istället :D


Namnet på min lift :D


Dags att flytta medbringare (själva bygeln). Lätt som en plätt när man väl lyckats dra fram den där träbcoken som väger sjutusen ton MINST! :P


 
Utsikt från lifthuset.



Jag :)


Solen titta fram :)


   

Jag inne i lifthuset och värmer mig.


 

Sen innan de var dags att svänga så kom pistören Jon förbi med lilla Jack som fick stanna hos mig medan husse skulle avpatrullera backarna i närheten och hämta Elvira i Sadelliften. Vi hade de så mysigt så. Vi gosa, lekte och pussades :)


     

Bara för att han är så söt :)


.

Idag  har de också varit en lugn dag men jag har ändå haft fullt upp. Har skottat och hackat snö så de står härliga till :P Och på bra humör har jag varit hela dagen också. Hoppas på en lika bra dag imorgon :)

Av Frida - 8 januari 2012 11:01

Igår efter min och Klaras lyxmiddag (pannkakor med glass och sylt) så tog jag min lilla pärla och begav mig iväg till underbara Jossan :) Jag kom dock inte längre än halvvägs genom byn innan de höll på att hända något fruktansvärt. De kommer nämligen två ungdomar (något år äldre än Klara) farande i full fart från en backe rakt UT i vägen, rakt ut FRAMFÖR MIG!! Eftersom de ligger så stora snöhögar överallt så hade jag inte en chans att se dem förrän dem var framför mig och antagligen såg dem väl inte mig heller. Jag bromsade kraftigt och fick sladd på bilen så de for väl tusen tankar igenom huvudet på mig. Vi alla klara oss, men de var verkligen inte långt ifrån att de smällde. Hastigheten genom byn är 50km/tim. 
Jag åkte en bit bort och vände tillbaka för att få tag i galningarna och fråga vad f#n dem håller på med!! Men dem var spårlöst försvunna, tror inte att dem fatta vidden av de som hände för de sista jag ser är att tjejen som kör sparken bara flinar! Jag vända om och körde vidare åt de håll jag skulle men hela jag skaka så jag var tvungen att stanna och ringa pappa och efter en stunds prat med han så hade jag lugnat mig och kunde fortsätta min resa hem till Jossan. 

När jag väl kom upp till Jossan så var de snö överallt och jag parkerade min lilla pärla i en snöhög haha (kom loss galant sen när jag skulle komma hem :) som tur var). Min välkomskommité (bestående av Friedar och Ozzy) blev överlycklig när jag kom :)
De var en jättemysig kväll, först kolla vi på Gladiatorerna som jag längtat!! De var jättebra trots att man sakna ala dem gamla gladiatorerna men skönt i alla fall att de var i stort sett samma grenar och att hinderbanan i stort sett var den samma annars hade jag blivit besviken. Sen kollade vi på en jätterolig film som jag inte alls kommer ihåg namnet på och så hade vi myspys med hundarna i soffan. Ozzy var väldigt gosig och slängde sig ner i min famn, de var otroligt mysigt och han var väldigt pusstokig. Tror jag funnit min pojkvän haha <3 Han var dock inte lika mysig när han låg i andra änden av soffan och fes haha. 
Sen strax efter två var de dags att dra hem och inleda ännu en halvt tråkig söndag och imorgon börjat jobbet igen, de blir en lång vecka tillsammans med ryssarna. Är endast ledig en dag i kommande vecka!! Gaaaaaaah!

Tack Jossan för en helt underbar kväll de får vi göra om snart igen! Och vi får se till att börja med Zumba mycket snart, kanske redan i veckan! :D

Nu blir de att städa rummet lite tror jag, ciao! :P 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards